Agenda

donderdag 03 september

MDC - Millions of Dead Cops


MDC - Millions of Dead Cops
Uhgah Wugah
Pantah

Na de afgelaste Europese tour in 2011 is het nu eindelijk gelukt MDC toch naar Leeuwarden te halen! 
MDC ook wel bekend onder pseudoniemen als Millions of Dead Cops, Multi-Death Corporations of Millions of Damn Christians is een Amerikaanse hardcore band uit Texas die al sinds 1981 actief is en aan de wieg stond van de Hardcorepunk zoals we deze nu kennen.

Kenmerkend voor MDC, die onder de naam "The Stains" hun eerste single "John Wayne Was a Nazi" uitbracht, is de snelheid en intensiteit waarbij de nummers worden gebracht. Daarnaast is MDC een van de eerste Amerikaanse hardcorepunk bands die in hun nummers zware politieke problematiek aan de kaak stelde. Vanuit extreem linkse hoek geeft de band rondom zanger Dave Dictor in haar nummers veel aandacht aan dierenrechten en kapitalisme. Dit leverde ze onder andere een release op het befaamde en beruchte Crass label op. 
In haar bestaan heeft de band vele albums en EP's op haar naam staan waarbij nummers als "Multi-Death Corporations", "Born To Die", "Corporate Deathburger" en "Chicken Squawk" gelden als regelrechte klassiekers. 

Als een van de laatste twee shows van MDC's Europese tour zal de band vandaag alle winst uit kaartverkoop doneren aan The David Sheldrick Wildlife Trust. Deze organisatie die vanuit Kenia opereert vangt wees olifanten en neushoorns op . Met hun opvang en rehabilitatie programma zijn ze wereldwijd toonaangevend en een van de pioniers op dit gebied. Dit alles zonder winst als doel maar ter bescherming van de olifant en neushoorn populatie in Afrika die helaas nog immer veel te lijden heeft onder de vele jagers en stropers.

Supports is de Leeuwarder hardcoreband Pantah dat haar invloeden haalt uit tijdgenoten van MDC en het Groninger Uhgah Wugah wat hardcorepunk maakt die in het verlengde ligt van bands als Victims Family en NoMeansNo.

Online Tickets

Donderdag 3 september • 20:00 • toegang € 8,-


vrijdag 25 september

WhiskeyDick + Tenacious D Shower Orchestra

WhiskeyDick   |   Texas
Heavy Metal Honky Honk from Wautaga, Texas
FB
Site

Tenacious D Shower Orchestra   |   Grunn
Tribute to the Greatest band in the World.
FB

Doors: 21:00H
Start: 22:00H
Damage: 5 euro