Gezond uit eten gaan bij een restaurant in Holten

Er is maar weinig gezelliger dan lekker uit eten gaan met familie en/of vrienden. En dan kies je natuurlijk een restaurant uit dat eten serveert dat jij en de rest van je groep lekker vindt. Misschien vind je het belangrijk dat de gerechten gezond zijn en dat kan nog wel eens lastig zijn. Veel hoofdgerechten worden geserveerd met gefrituurde patat of vette sausjes. Daarbij wordt er in de meeste gevallen minder gelet op gezondheid dan op hoe het eten smaakt. Gelukkig is het ook mogelijk om een restaurant in Holten te vinden waarbij je wel gezonde maaltijden kunt bestellen. Het draait allemaal om het maken van de juiste keuzes.

Kies niet voor room

Een grote bijdrager aan ongezonde maaltijden is de toevoeging van room, bijvoorbeeld in soepen en sausjes. Ook al maakt het je gerecht een stuk smeuïger, het wordt er ook aanzienlijk calorierijker van. Gelukkig is room niet de enige manier om een soep lekker te maken. Als je een voorafje neemt, kies dan voor een heldere soep, zoals een groentesoep of een heldere champignonsoep. Daar zitten veel minder calorieën in. Hetzelfde geldt voor je saus. Kies je voor een pastagerecht, bijvoorbeeld, kies dan voor een saus op basis van tomaten, zoals arabiata en niet op basis van room, zoals carbonara.

Vraag om een alternatief voor gefrituurd eten

Het is geen geheim dat gefrituurd eten, hoe knapperig en goudbruin ook, niet gezond is. En er zijn voldoende gezonde alternatieven waarvoor je kunt kiezen of vragen als je je eten bestelt. Gekookte aardappels, bijvoorbeeld, in plaats van patat is altijd een goed idee als je voor gezonder gaat. Kies geen gefrituurde kaas als je voorgerecht, maar neem daarvoor in de plaats een salade of soep. Zie je geen alternatief, dan kan de kelner je ongetwijfeld een suggestie doen. Je zult zien dat de smaak er echt niet minder om is.

Gezonder drinken

Bij een gezonde maaltijd hoort ook een gezond drankje. En frisdranken en fruitsappen, ook light versies, zijn dan niet gezond. Hetzelfde geldt voor melkdranken zoals chocolademelk en drinkyoghurt. Het probleem is dat deze zoveel suiker bevatten en we weten allemaal dat alcohol ook niet de beste keuze is als je aan je gezondheid denkt. Wat kun je dan wel drinken? Koolzuurhoudend water is een goede optie, maar ook thee. Veel mensen associëren thee niet met een maaltijd, maar omdat het warm is, is het ideaal om het vet in je mond mee op te lossen.