De meest comfortabele artikelen voor jouw woonkamer

Comfortabele meubelen

Besluit je je woonkamer in te delen dan is het zaak dat je er comfortabele artikelen plaatst. Daarbij is een nette fijne bank niet het enige wat een comfortabele woonkamer maakt. Ook moet je denken bij de indeling van kleurgebruik, de hoeveelheid daglicht, de vloer en de aanwezigheid van verschillende blikvangers zoals luxe stoelen. Een aantal tips hoe je een comfortabele woonkamer kunt maken.

Zorg dat je artikelen rustgevende kleuren hebben

Uit de wetenschap is gebleken dat allerlei soorten kleuren invloed hebben op je gemoedstoestand. Zo zorgt de kleur rood bijvoorbeeld voor activatie. De rode kleur past prima in een keuken of werkkamer, maar kun je beter niet gebruiken voor je woonkamer. Welke kleuren passen wel goed in je woonkamer? Dan gaat het om de kleuren wit, blauw en groen. Deze kleuren hebben een rustgevende werking en zijn daarnaast uitstekend als basiskleur te gebruiken. Breng wat balans binnen je kleurenpalet met warme tinten accenten zoals okergeel, roestbruin en zachtroze.

Comfortabel in je woonkamer met een warme vloer

De vloer in je woonkamer heeft een grote impact op de sferen van je ruimte. Een een comfortabele vloer wordt een warme vloer verstaan. Zo’n warme vloer creëer je met vloerverwarming of een tapijt. Figuurlijk gesproken ontstaat een warme vloer met zachte tapijten, giet- of betonvloer en schone eikenhouten planken. 

Kies voor een aantal mooie blikvangers in je woonkamer

Met het inrichten van je woonkamer doe je er verstandig aan om een blikvanger of blikvangers te plaatsen. Dit is een centraal punt dat direct de aandacht vestigt. Bij veel woonkamers is dat de televisie. Je kunt de televisie ook achter deuren plaatsen en een kunstwerk, open haard of collectie planten als centraal punt nemen. Of wat te denken om het dakraam met uitzicht op je tuin als blikvanger te nemen? Wees creatief en je zult merken dat je je woonkamer een unieke uitstraling meegeeft.

Lekker relaxen met fijne zitmeubels

De woonkamer dient vooral als plek om lekker te relaxen. Een plek om je drukke dag achter je te laten, een avondje voor de televisie zitten of om goede gesprekken te voeren. Dat betekent dat fijne zitmeubels een vereiste zijn. Kies bijvoorbeeld voor een fauteuil om in weg te zakken of lekkere hangstoel met zachte schapenvacht. Of wat te denken van een ik plof neer en sta niet meer op bank met zachte kussen en plaids? Zorg dat je fijne zitmeubels aanschaft waar je heerlijk op kunt uitrusten.

Aanbevolen artikelen