Naast de woonkamer nog een gezamenlijke ruimte hebben

Wil je naast de woonkamer nog een gezellige ruimte creëren waar je samen kunt genieten? Misschien ben je aan het kijken naar mogelijkheden om een extra verdieping te laten aanleggen, maar je kunt ook denken aan een blokhut voor in de tuin. Een blokhut is een ideale extra ruimte waar je lekker kunt loungen, kunt gebruiken als speelruimte voor de kinderen of als extra kantoor aan huis. En bovendien is een blokhut ook een mooie visuele toevoeging aan je tuin. Er zijn verschillende blokhutten in allerlei uitvoeringen en formaten zodat er vast een te vinden is die past in je tuin en bij jouw smaak. Overweeg voordat je een extra verdieping laat aanleggen dus eerst een blokhut voor in de tuin. 

Wat is een blokhut voor in de tuin?

Bij een blokhut denk je misschien aan een mooie houten hut in de Alpen, maar er zijn ook hele mooie houten blokhutten die prima passen in een gemiddelde tuin. Deze kleine tuinhuisjes zijn degelijk gemaakt en leuk om te zien, meestal gemaakt van hout en zijn relatief eenvoudig om te plaatsen. De blokhutten variëren in uitvoering van een handige plek om gereedschap en tuinmeubelen op te bergen tot volledig geïsoleerde gastenverblijven. Je kunt ook een blokhut op maat laten maken, bijvoorbeeld als je een afwijkend formaat tuin hebt waar een standaard blokhut minder makkelijk in past.

Een blokhut in de tuin voor extra gezamenlijke ruimte

Wil je wat extra ruimte creëren waar je als gezin gezellig tijd kunt doorbrengen dan is een blokhut een ideale oplossing. In de zomer kan het een plek zijn waar je samen kunt loungen, en in de winter kun je er rond een houtkachel genieten van warme chocolademelk. Je kunt een blokhut laten plaatsen met isolatie, dubbele beglazing en een radiator zodat je er ook in de winter comfortabel tijd kunt doorbrengen. De kinderen zullen de blokhut al snel adopteren als hun favoriete plek om te spelen of te gamen.   

De voordelen om een blokhut in je tuin te laten plaatsen

Het voordeel van een blokhut is dat het een relatief goedkope oplossing is om extra woonruimte te creëren. Een blokhut is makkelijk te plaatsen en zorgt voor veel minder rompslomp en overlast dan een complete verbouwing. Bovendien is voor een blokhut meestal geen bouwvergunning nodig. Wil je dus snel extra gezamenlijke ruimte creëren, dan is een blokhut voor in de tuin een handige oplossing. 

Aanbevolen artikelen