Waar moet je op letten als je een nieuwe badkamer wilt in je huis?

Als je van plan bent om de badkamer te vernieuwen moet je van tevoren een aantal afwegingen maken. Een nieuwe badkamer is een behoorlijke uitgave waar je zo lang mogelijk plezier van wilt hebben. Daarom is het van belang om eerst zorgvuldig te bedenken wat je wensen zijn en een aantal belangrijke punten te bepalen. Hieronder lees je waar je op moet letten als je van plan bent om een nieuwe badkamer te plaatsen in je huis. 

Wat zijn je wensen voor je nieuwe badkamer?

Voordat je begint is het verstandig om eerst een lijst te maken met wat je wensen zijn voor je nieuwe badkamer. Wat voor badkamermeubilair zou je willen hebben en wat voor kleur vind je mooi? Douche je liever of ga je graag in bad? Als er bijvoorbeeld ’s ochtends vaak irritaties zijn omdat je tegelijkertijd met je partner gebruik wilt maken van de wastafel, dan zou je een badkamermeubel met twee wasbakken en een grotere spiegel kunnen installeren. Zoek je ideeën in Almelo voor een badkamer dan kun je bij diverse woonwinkels inspiratie opdoen. Maak een plattegrond van je badkamer en teken daarop waar je onderdelen als een douche, ligbad, wastafels of een toilet wilt hebben zodat je ziet wat je allemaal in je badkamer kwijt kunt.

Verlichting

Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien bij de inrichting van een badkamer is de verlichting. Verlichting zorgt er niet alleen voor dat je kunt zien wat je aan het doen bent in het donker, maar zorgt ook voor sfeer. Kijk goed naar waar je in je plattegrond badkamer meubilair hebt getekend als wastafels en een ligbad, want daar wil je namelijk verlichting hebben. Voordat je begint met de inrichting van de badkamer is het verstandig om eerst de elektriciteitsleidingen te trekken naar waar de lampen moeten komen, en kies voor led lampen om te besparen op je energiekosten.

Verwarming

Als je geen zin hebt om met je blote voeten op een ijskoude vloer te staan is verwarming is geen overbodige luxe in een badkamer. Je kunt kiezen voor stijlvolle radiatoren, of radiatoren waar je meteen je handdoek aan kunt ophangen. Nog interessanter is het om voor vloerverwarming te kiezen, dan weet je zeker dat die koude voeten tot het verleden behoren. 

Ventilatie In een badkamer ontstaat veel warme vochtige lucht. Als die warme lucht tegen de koude gladde wanden aankomt slaat het neer als condens. Door condens kunnen er op den duur schimmels ontstaan die niet goed zijn voor je gezondheid en je mooie nieuw badkamer ontsieren. Zorg daarom dat je je badkamer goed kunt ventileren door een groot raam wat je na het douchen kunt openzetten of een ventilatiesysteem wat snel de warme vochtige lucht kan afvoeren. 

Aanbevolen artikelen