Hoe zorgt nieuw glas ervoor dat mijn energiekosten naar beneden gaan?

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden als u probeert uw energiekosten te verlagen. U denkt misschien dat de eenvoudigste manier om geld te besparen is om gewoon het licht uit te doen als u een kamer verlaat, of de stekker uit het stopcontact te halen als u apparaten niet gebruikt. Maar er zijn andere manieren om energie te besparen die vaak over het hoofd worden gezien. Een daarvan is het vervangen van uw ramen door nieuw, energiezuinig glas.

Voordelen nieuw glas

Nieuw dubbelzijdig, goed geïsoleerd glas is ontworpen om het interieur van uw huis koeler te houden in de zomer en warmer in de winter. Hierdoor heeft u minder airconditioning of verwarming nodig, wat energie en geld bespaart. Bovendien houden nieuwe ramen meer licht tegen en beperken ze het warmteverlies door convectie, waardoor uw energiekosten verder dalen.

De besparingen kunnen aanzienlijk zijn – tot 30% in sommige gevallen. En hoe efficiënter het glas, hoe groter het besparingspotentieel. Voor een groot huis met veel ramen kan dit oplopen tot honderden dollars per jaar aan lagere energiekosten.

Hoe kunt u nieuw glas in uw huis laten plaatsen

Natuurlijk kunt u kiezen voor een doe-het-zelf installatie als u zich daar goed bij voelt. Dit vereist echter vaak gespecialiseerd gereedschap en vaardigheden die veel huiseigenaren missen. Het is meestal beter om een professionele raaminstallateur in te huren die verstand heeft van energie-efficiëntie en het beste type glas voor uw huis kan aanbevelen.

Het is belangrijk op te merken dat het vervangen van oude ramen door nieuw energie-efficiënt glas niet alleen geld bespaart. Het kan uw huis ook comfortabeler en aantrekkelijker maken en het tegelijkertijd beschermen tegen de elementen. Bovendien kunt u in aanmerking komen voor bepaalde belastingvoordelen bij het plaatsen van nieuwe ramen. Investeren in nieuw glas bespaart u dus niet alleen energie en geld, maar betaalt zichzelf na verloop van tijd misschien wel terug!

Aanbevolen artikelen