Een bouwkavel in Doetinchem: je eigen plek creëren

De eerste stap naar het realiseren van je droomwoning is het kopen van een bouwkavel. Maar het zoeken naar een geschikte kavel in Doetinchem kan best een heel avontuur en uitdaging zijn. Er komt namelijk ontzettend veel bij kijken als je besluit een bouwkavel te kopen. Met deze tips wordt het avontuur een stuk makkelijker gemaakt en kun je je eigen plek creëren.

 

De websites in de gaten houden waar je bouwkavel kunt kopen

Op internet zijn er genoeg websites te vinden waar je lange overzichten hebt van te koop staande bouwkavels. Zo is een bekende website Funda waar je mooie bouwkavels kunt vinden. Op een website zoals Funda kun je een e-mail notificatie instellen of je kunt zelf een Google Alert instellen. Als je dit doet, dan krijg je een mailtje van Funda of Google als er nieuwe informatie wordt gevonden over bouwkavels.

 

De lokale media in de gaten houden

Vrij beschikbare bouwkavels zijn gewild. Daarom is het aan te raden om het lokale nieuws in de gaten te houden om te kijken of de gemeente plannen heeft om bepaalde bouwkavels in de buurt vrij te geven. Ook slim is om de website van de gemeente te bezoeken waar je graag je droomwoning wilt gaan bouwen.

 

Het bestemmingsplan van de bouwkavel bekijken

Als je een bouwkavel op het oog hebt, dan is het verstandig om altijd het bestemmingsplan te bekijken. Want elk bouwkavel heeft vanuit de plaatselijke gemeente zo’n plan. Een bestemmingsplan geeft verschillende informatie. Denk aan hoe hoog er gebouwd mag worden, de inhoud van het bouwvolume, het maximale aantal m2 bebouwing en hoe ver het huis van de erfgrens af mag of moet staan. Je vindt ook in dit plan of er andere soorten gebouwen in de omgeving van het bouwkavel worden gebouwd.

 

Op letten op de grond van het kavel

Controleer de conditie van de grond. Is er veel ontreiniging, moeten er grote bomen worden gekapt of ligt er veel puin? Dit soort problemen brengen allemaal extra kosten met zich mee als je op een bouwkavel wilt gaan wonen. Verstandig is om een architect of bouwspecialist mee te laten kijken naar het bouwkavel. Een architect of bouwspecialist kan je alles vertellen over de mogelijkheden en je zult zien dat er veel meer mogelijk is dan je in eerste instantie zou denken.

Aanbevolen artikelen