Een printer huren, leasen of toch kopen?

printer-huren

Het is belangrijk een keuze te maken voor het aanschaffen van een printer die bij je organisatie past. Dit is belangrijk omdat elke organisatie verschillende behoeften heeft. Wat zijn de verschillen tussen een printer huren, het kopen of het leasen van een printer? En wat zijn hier de voor- en nadelen van?

Hoe zit het met een printer kopen?

Met een printer kopen betaal je printer in één keer vanuit je liquide middelen. Het belangrijkste bij een printer kopen is dat dit de goedkoopste optie is van de drie. Daarnaast is de rente die je ontvangt op je banktegoed heel laag in vergelijking met de rente die leasemaatschappijen aan jou rekenen voor een lening. Ook zijn er wat nadelen als je voor je organisatie besluit een printer te kopen. Veel MKB bedrijven kopen een printer en sluiten dan geen onderhoudscontract af. Als er zich een storing voordoet dan duurt het langer om de printer te repareren. Daarnaast moet je op zoek naar printer cartridges voor een juiste prijs en kwaliteitverhouding. En je moet als bedrijf in de positie zijn om voldoende contant geld te hebben.

Hoe zit het met een printer huren?

Een printer leasen en een printer huren lijken veel op elkaar maar er zijn verschillen te vinden. Allereerst zijn de looptijden bij een printer huren veel flexibeler dan bij lease printers. Een ander verschil is dat er door de kortere huurperiodes vaak wordt gekozen voor vrij jong gebruikte printers. Een groot voordeel van een printer huren is toch wel de flexibiliteit. Je kunt een printer huren voor één maand, maar het is ook goed mogelijk om dat voor een jaar te doen. Alles is wat dat betreft mogelijk. Een nadeel is dat je in een korte periode het hele bedrag moet betalen. Dan is anders bij een meerjarenplan van een printer leasen.

Hoe zit het met een printer leasen?

Wil je als organisatie liever liquide middelen in de core business investeren kies dan voor een printer te leasen. Bij een printer leasen zorg je ervoor dat het te betalen bedrag uitgesmeerd wordt over 36 tot 60 maanden. Een voordeel van printer leasen is dat je per maand maar een klein bedrag betaalt. Je hoeft dus niet direct een grote investering te doen. Dat zorgt er op z’n beurt voor dat je het geld in andere zaken kunt investeren. Een nadeel van printer leasen is dat je een verplichting aangaat met de leasemaatschappij en dat het totale bedrag van investeren hoger is dan dat het geval is bij een koopcontract.

Aanbevolen artikelen