Wat doet een verzuim consulent?

Wanneer je veel verzuim in jouw bedrijf hebt, zul je dit snel willen oplossen. Het is echter nog beter als je het verzuim ook kunt voorkomen. Hoe kun je dit echter het beste doen? Hiervoor schakel je een verzuim consulent in. Deze kan jou helpen bij het oplossen en voorkomen van verzuim in het bedrijf. De taken van een verzuim consulent zijn erg breed. Daarom lees je hier wat een verzuim  consulent nu precies doet.

Het bedrijf analyseren

Een verzuim consulent zal ieder bedrijf persoonlijk analyseren. Hierbij worden verschillende aspecten van het bedrijf goed onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken op welke punten medewerkers vastlopen en waar dus de knelpunten zitten. Bij een bedrijf met veel fysiek werk wordt er bijvoorbeeld geanalyseerd welke werkzaamheden gevaarlijk kunnen zijn. Uit deze analyse zal blijken waar het verzuim door veroorzaakt kan worden. Je krijgt hierdoor een goed inzicht van de knelpunten van het bedrijf.

Inzicht in verzuim en de kosten

Veel en langdurig verzuim kan veel kosten met zich meebrengen. Medewerkers kunnen dan namelijk niet werken, waardoor ook de productiviteit omlaag gaat. Door middel van het onderzoek van de verzuim consulent zul je meer inzicht krijgen in het verzuim en de kosten die hierbij horen. Hierdoor krijg je weer meer grip op deze situatie. Je kunt hierdoor dit verzuim snel oplossen en uiteindelijk ook kosten besparen.

Concrete oplossingen bedenken

Wanneer je weet waar het verzuim vandaan komt, wil je dit natuurlijk snel oplossen. Een verzuim consulent zal de analyse omzetten in concrete plannen en oplossingen. Er kan bijvoorbeeld een stappenplan gemaakt worden. Een bedrijf kan bijvoorbeeld gevaarlijke werkzaamheden veiliger maken, meer pauzes inlassen of een prettigere werksfeer creëren. Op deze manier wordt ook verzuim in de toekomst voorkomen. Een verzuim consulent met aandacht voor jouw bedrijf is in te schakelen via Verzuimservicedesk. Hier vind je professionele en ervaren verzuim consulenten die jouw bedrijf kunnen helpen.

Plannen voor de lange termijn

Een verzuim consulent zal plannen willen maken voor de lange termijn. Verzuim moet niet alleen opgelost worden, maar moet ook voorkomen worden. Hierdoor worden er vaak lange termijn plannen ingesteld waardoor werknemers gezonder en prettiger kunnen werken. Dit verbetert het verzuim, maar vaak ook de tevredenheid binnen de organisatie. Hierdoor kan jouw organisatie nog beter worden en kan er een prettige werksfeer ontstaan.  Een win-win situatie dus!

Aanbevolen artikelen