Wat heb ik nodig voor een verlaagd plafond?

plafond-verlaagd

Wil jij jouw plafond verlagen of ben jij benieuwd wat voor voordelen een plafond die verlaagd is geeft aan een woning? Dan kom je er in dit artikel allemaal achter. Veel mensen kiezen ervoor om hun plafond te verlagen omdat ze toe zijn aan een nieuwe look in huis, maar er zijn veel meer praktische voordelen gebonden aan deze ingreep. Denk bijvoorbeeld aan de verlaging in energie- en stookkosten, betere isolatie tegen geluid en meer. Om te garanderen dat jouw plafondverlaging een succes wordt, schakel je een expert in om het plafond te laten zetten.

Besparing op jouw energierekening
Ben jij op zoek naar een efficiënte manier om jouw energierekening te verlagen? Heb jij genoeg van alle hoge rekeningen in de wintermaanden door al het stoken? Dan kan een verlaagd plafond je op weg helpen. Doordat jij het plafond verlaagd, is er minder ruimte die je moet vullen met warmte. Het resultaat van verbeterde isolatie is een lagere energierekening. Daar wordt iedereen toch blij van.

Makkelijk om te verwijderen
Verlaagde plafonds zijn eenvoudig om te verwijderen. Het is en blijft immers een extra plafond die jij toevoegt aan jouw ruimte. Je zou kunnen denken, waarom zou je het moeten verwijderen? Het simpele antwoord is dat je het maar nooit weet, misschien moet je ze repareren als dat nodig is of wilt een toekomstige bewoner niet meer een laag plafond in huis hebben. Zelfs wanneer er een klein probleem is die moet worden gerepareerd aan de andere kant van het plafond, is dit geen probleem.

De geluidsisolatie is beter
Veel oude woningen hebben op de begane grond hoge plafonds. Ondanks dat het er heel mooi uit ziet, is vaak de isolatie tussen de begane grond en de eerste verdieping vrij slecht. Je kan soms beneden de voetstappen horen van de mensen boven je.Als je jouw woning vrij wilt houden van externe geluidsoverlast om de rust in huis te waarborgen, installeer dan een verlaagd plafond in huis. Deze plafonds helpen namelijk om het geluid te absorberen, zodat je minder last hebt van harde geluiden.

Bestendig tegen vocht
Laat jij een verlaagd plafond plaatsen in een keuken of een badkamer? Dan heb je zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor een volledig vochtbestendig plafond. Hierdoor heb je zekerheid dat er geen schimmel of meeldauw kan groeien. Ideaal dus voor in de badkamer of een andere ruimte waar veel vocht in te vinden is.

Aanbevolen artikelen